آب هندوانه و عسل طبیعی؛ معجونی پرخاصیت با کاربردهای متفاوت
عسل به عنوان یکی از خوشمزهترین مواد، قابلیت ترکیب با بسیاری از مواد خوراکی را دارد. اسموتی عسل و هندوانه یکی از جذاب ترین نوشیدنی هایی است که هم در ایران و هم در کل ایران مورد توجه بوده است. این نوشیدنی در هوای گرم تابستان و یا پس از ورزش کردن و حتی برای رفع تشنگی بسیار مفید است.
محققان آمریکایی دریافتهاند آب هندوانه به محض وارد شدن به بدن، به یک نوع اسید به نام اسید نیتریک تبدیل میشود. همچنین هندوانه حاوی ماده دیگری به نام سیترولین است که این ماده نقش باز کنندگی عروق را نیز به همراه دارد و باعث افزایش گردش خون در بدن خواهد شد. این تنها بخشی از خواص هندوانه است که اتفاقا اضافه شدن عسل طبیعی به آن می تواند باعث بهبود این خواص شود.
روش های متعددی برای تهیه نوشیدنی هندوانه و عسل طبیعی وجود دارد. فرقی نمی کند از کدام روش استفاده می کنید، در هر صو.رت بهتر است تا جای ممکن از اضافه کردن مواد مضر به آب هنداونه خودداری نمایید. در ادامه سعی کرده ایم تا هم برخی روش های تهیه آب هنداونه و عسل را با هم مورد بررسی قرار دهیم و هم به خواص این معجون خوشمزه اشاره کنیم.
خواص معجون آب هنداونه و عسل طبیعی
آب هندوانه و عسل طبیعی خواص فراوانی دارند. با این حال برخی از این خواص بسیار شاخص و مورد توجه بوده و بیشتر می توانیم آن را در نظر بگیریم. بسیاری از خواص هنداونه در کنار عسل طبیعی تکمیل می شود و برخی مضرات هنداونه نیز با ترکیب عسل، خنثی خواهد شد.
با این حال توجه داشته باشید که مصرف هندوانه محدودیت زمانی دارد! یعنی وقتی از خواص هندوانه می گوییم، منظور خوردن هندوانه نهایتا تا روزهای ابتدایی پاییز است. پس از آن، مصرف هندوانه نه تنها خاصیت چندانی برای بدن ندارد؛ بلکه می تواند دلیلی برای بیماری های مختلف در بدن انسان باشد. هندوانه میوه ای تابستانی برای شرایط فصل تابستان است و نباید در غیر از این فصل خورده شود.
این یعنی رسم خوردن هندوانه در شب یلدا، متاسفانه یکی از رسوم اشتباهی است که طب سنتی آن را رد می کند. مگر در مناطقی خاص و برای افرادی خاص؛ نه برای همه افراد در هر سنی با هر نوع مزج و شرایط بدنی!!! البته برخی محققان بر این باورند که ممکن است اضافه شدن عسل طبیعی به آب هندوانه بتواند آن را در ماه های ابتدایی پاییز نیز بدون مشکل کند.
خواص آنتی اکسیدانی آب هندوانه و عسل
هندوانه دارای آنتی اکسیدانی به نام لیکوپن است. لیکوپن سبب از بین رفتن رادیکالهای آزاد و مضر خواهد شد. به همین دلیل از بروز سکته های قلبی جلوگیری میکند. با مصرف هندوانه میتوان خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش داد. عسل طبیعی نیز یک آنتی اکسیدان فوق العاده عالی است که به هیچ وجه نمی توانیم از خواص آن چشم پوشی کنیم. این دو ماده طبیعی در کنار هم می توانند بسیاری از مشکلات قلبی و عروقی را برطرف کنند.
خواص هندوانه در مقابل اشعه UV
مصرف هندوانه به دلیل داشتن آب فراوان، فیبر و رادیکالهای آزادی مانند لیکوپن در کاهش 40% جذب اشعه UV موثر است. همین امر باعث میشود پوست در مدت طولانیتری شفاف و روشن بماند. ترکیب عسل و هندوانه کمک بزرگی برای جلوگیری از بروز مشکلات پوستی است. به همین علت در برخی ماسک های پوستی از ترکیب هندوانه و عسل طبیعی استفاده می شود
بازکنندگی عروق به کمک آب هندوانه و عسل
ترکیب عسل و هندوانه خاصیت باز کنندگی عروق را دارد. دانشمندان در حال تحقیق برای به دست آوردن سیترولین بیشتری از هندوانه هستند. پوست سفید هندوانه دارای سیترولین است. مصرف اصولی آب هنداونه به همراه عسل طبیعی باکیفیت می تواند جلوی سکته های قلبی را بگیرد. البته بهتر است در این زمینه با متخصص طب سنتی مشورت کنید تا دچار عوارض احتمالی آب هندوانه نشوید.
رفع بلغم به کمک آب هندوانه و عسل طبیعی
مصرف آب هنداونه و عسل طبیعی به روشی خاص می تواند برای رفع بلغم مفید باشد. اگر شما هم دچار افزایش میزان بلغم در بدنتان هستید که علائمی مثل چاقی شکمی، نفخ، سردی دست و پا و... دارد، می توانید از این معجون استفاده کنید. البته این دستور نوعی دارو است و باید زیر نظر متخصص طب سنتی مصرف شود. میزان دوز آن کاملا مربوط به شرایط بدنی شما خواهد بود.
روش تهیه عسل و هندوانه برای رفع بلغم
هندوانه را پوست بگیرید. توجه داشته باشید قسمت سفید آن را هرگز جدا نکنید. هندوانه را داخل مخلوط کن بریزید و بعد از آنکه مخلوط شد، حدود یک لیتر از آن را داخل کتری یا قابلمه ریخته و به مدت 5 دقیقه روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. در حالی که آب هندوانه درحال جوشیدن است، یک عدد لیمو را آب گرفته و به آن اضافه کنید. تا زمانی این مواد جوشیده شود که مقدار آن به نصف برسد.
پس از آن این مواد را داخل ظرفی ریخته و در یخچال قرار دهید. بعد از آنکه معجون به دست آمده سرد شد، مقداری عسل طبیعی به آن اضافه کنید. هر روز دو قاشق غذا خوری هنگام صبح و دو قاشق غذا خوری در هنگام شب مصرف شود.
رفع تشنگی و عطش با معجون هندوانه و عسل
یکی از مهمترین خواص هندوانه رفع عطش تابستانه است. در تابستان هیچ ماده خوراکی مثل هندوانه نمی تواند عطش را برطرف کند. آب هندوانه نیز یکی از بهترین نوشیدنی ها برای رفع عطش محسوب می شود. با توجه به اینکه عسل طبیعی نیز خواص فراوانی برای رفع عطش دارد؛ در نتیجه می توانید عسل را نیز به آب هنداونه اضافه کنید تا یک معجون فوق العاده عالی برای درمان عطش داشته باشید. برای رفع گرمازدگی نیز این معجون توصیه می شود.
اگرچه آب هندوانه به تنهایی نیز می تواند باعث رفع عطش شود. با این حال به دلیل طبع سرد هندوانه، ممکن است مشکلات معده و سیستم گوارش بر شما غلبه کند. اضافه شدن عسل هم باعث بهبود هضم آب هنداونه می شود و هم می تواند خواص این معجون برای رفع عطش را افرایش دهد.
ماسک هندوانه و عسل برای پوست مختلط
در پوستهای مختلط فعالیت غدد در برخی نقاط مخصوصا در نواحی پیشانی، بینی و چانه بیشتر است. در حالی که سایر نقاط بسیار خشک هستند. افرادی که دارای پوست مختلط هستند، هم خشکی را تجربه میکنند و هم جوشهایی روی پوست خود دارند.
برای کاهش چربی در نقاط پیشانی و بینی و چانه و همچنین آبرسانی در بقیه نقاط می توان از هندوانه استفاده نمود. یکی از خواص هندوانه آن است که این دو حالت را با هم میتواند پوشش دهد. یعنی هم میتواند چربی پوست را کاهش دهد و هم آبرسانی به سلولها را به صورت عمیق افزایش داده و مولکولهای آب را داخل سلولها به دام می اندازد.
عسل نیز خاصیت ضد باکتریایی دارد و میتواند باکتریهای مولد جوش را از بین ببرد. همچنین عسل در برطرف کردن لکههای صورت و سفیدتر کردن پوست صورت و پاکسازی منافذ آن بسیار موثر است.
روش تهیه ماسک عسل و هندوانه
مواد لازم عبارتند از:
* 2 قطعه برش هندوانه
* 1 یا 2 قاشق عسل
برش های هندوانه را داخل مخلوط کن ریخته و سپس عسل را به آن اضافه نموده و با یک برس تمیز ماسک را روی صورت بزنید. ماسک هندوانه و عسل را به مدت 20 تا 30 دقیقه روی پوست گذاشته و بعد از آن صورت را با آب سرد بشویید.
برخی روش های تهیه معجون هندوانه و عسل طبیعی
همانطور که گفته شد روش های مختلفی برای تهیه نوشیدنی دلچسب آب هنداونه و عسل وجود دارد. در این مطلب به چند نمونه از روش های تهیه معجون های هندوانه و عسل به صورت های مختلفی مثل دسر، نوشیدنی و... اشاره می کنیم.
آب هندوانه و عسل طبیعی، ساده ترین معجون تابستانی
ساده ترین روش مصرف آب هندوانه و عسل طبیعی، اضافه کردن عسل به آب هندوانه است. فرقی ندارد به چه روشی آب هندوانه را می گیرید. در هر صورت به ازای هر 1 لیوان آب هندوانه یک یا دو قاشق عسلب طبیعی به ان اضافه کرده و خوب هم بزنید. به دلیل اینکه عسل طبیعی در دمای آب هندوانه مخلوط شود، از چنگال برای مخلوط کردن آن استفاده کنید یا به کمک مخلوط کن یا همزن برقی، عسل را در آب هندوانه حل کنید
دسر یخی هندوانه و عسل طبیعی
دسر یخی هندوانه و عسل مناسب برای تمام فصول است و در میهمانیها میتوان به عنوان یک دسر سالم و خوشمزه از آن استفاده نمود. حتی بسیاری از این دسر برای فصل زمستان استفاده می کنند.
روش تهیه دسر یخی هندوانه و عسل طبیعی
مواد لازم عبارتند از:
* نصف فنجان عسل
* یک فنجان آب
* هندوانه بدون هسته 6 فنجان ( یک هندوانه 2 کیلویی)
* آبلیمو تازه 2 قاشق غذاخوری
عسل طبیعی را در آب حل کنید. برای حل شدن آسانتر عسل را با آب ولرم حل کنید و پس از آن به مدت یک ساعت داخل یخچال قرارداده تا سرد شود.تکه های هندوانه را با آبلیمو مخلوط کرده و از صافی رد کنید تا مواد اضافی و هسته های ریز هندوانه کاملا جدا شوند. آب هندوانه را با شربت عسلی که از قبل آماده کرده بودید ترکیب کنید. معجون به دست آمده را داخل ظرف مناسبی ریخته و به مدت 30 دقیقه در فریزر قرار دهید.
کمکم کریستالهای یخی اطراف ظرف تشکیل میشود. کریستالهای تشکیل شده به دور ظرف را به مرکز هدایت کنید و مجددا داخل فریزر قرار دهید. این کار را آنقدر تکرار کنید تا روی ظرف کاملا از کریستالها پر شود. دسر بدست آمده را میتوان بالافاصله مصرف کرد و یا در فریزر قرار داد و به صورت بستنی یخی استفاده نمود.
اسموتی هندوانه و عسل
اسموتی هندوانه و عسل، یخ در بهشتی به رنگ قرمز و با طعمی بسیار خوشمزه است. انواع اسموتیهای هندوانه را میتوانید به راحتی در منزل تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید. با افزودن گیاهان و میوههایی مانند موز به همراه بستنی ، کیوی، لیمو و توت فرنگی طعم بی نظیر را خلق کنید.
اسموتی هندوانه و لیمو و عسل
برای تهیه این اسموتی، هندوانه و لیمو ترش تازه را با پوست، عسل و گلاب و یا عرق هل و یخ را در مخلوط کن ریخته و کاملا باهم ترکیب کنید. این اسموتی به قویتر شدن سیستم ایمنی بدن و کاهش استرس و اضطراب و بالا رفتن گردش خون کمک میکند.
اسموتی هندوانه و موز و بستنی
برای تهیه این اسموتی باید هندوانه و بستنی وانیلی را با عسل، موز و برگ نعنا مخلوط کرده و در یخچال قرار دهید و سپس میل نمایید. البته میتوان به جای بستنی از ماست کم چرب یا پرچرب استفاده نمود. این اسموتی به دلیل داشتن بافت خامهای و غلیظ، برای رفع تشنگی در تابستان بسیار مفید است. موز موجود در این اسموتی به هضم غذا و سلامتی قلب و حتی در کاهش وزن موثر است. عسل نیز خواص فراوانی به این اسموتی اضافه می کند.
سخن آخر
معجون هندوانه و عسل طبیعی به صورت های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. این معجون به صورت خوراکی بسیار پر طرفدار است؛ چراکه هم خوشمزه است، هم رفع عطش می کند و هم خواص فراوانی برای بدن به همراه دارد. در این مطلب به برخی خواص آب هنداونه و عسل و روش های تهیه آن اشاره کردیم.